Vlag van Nederland

Oranje speelt morgenavond in de Amsterdam ArenA haar laatste oefeninterland in aanloop naar het EK. Na twee stugge oostblokteams wacht er morgen een tegenstander uit het Verenigd Koninkrijk: Noord-Ierland.

Het duel is bijna uitverkocht, dus alle ingrediënten voor een mooi uitzwaaiduel van onze Oranje-jongens zijn aanwezig. Bert van Marwijk kiest waarschijnlijk voor de basisopstelling van het EK en aangezien Noord-Ierland naar verwachting meer op de aanval speelt dan Bulgarije en Slowakije, biedt dat perspectief voor de Nederlandse voorhoede. De basisklanten willen tenslotte laten zien wat ze in huis hebben…

De laatste keer dat Nederland tegen Noord-Ierland speelde was in 1977(!). Oranje won destijds het uitduel van de Noord-Ieren met 0-1. Daarna kwamen beide landen elkaar dus niet meer tegen. De huidige nummer 100 van de fifaranking wist zich overigens bij lange na niet te plaatsen voor het EK. In een poule met Italië, Servië, Estland, Slovenië en Faerøer werd Noord-Ierland 5e en wist het in tien wedstrijden slechts negen punten te verzamelen.

Hieronder de wedstrijdfeiten van het oefenduel Nederland-Noord-Ierland:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Noord-Ierland (100e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20.00 (02/06/2012)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS6, 19:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: Oefenwedstrijd op 12 oktober 1977: 0 – 1 (voor NL)
Statistieken: 2x gewonnen, 2x gelijk, 1x verloren

Lees meer over: ,