Stijn Schaars meldde zich pas vandaag bij het Nederlands elftal. De speler van Sporting Lissabon speelde afgelopen zondag nog de bekerfinale met zijn club en hoefde zich daarom van bondscoach Bert van Marwijk pas enkele dagen later te melden bij Oranje.

Schaars is van origine middenvelder maar speelde in de oefeninterland tegen Engeland als linksback. En dat is nou net de positie waar bondscoach Bert van Marwijk maar weinig keuze heeft. Schaars solliciteerde in elk geval al kort naar de positie waar dinsdag tegen Bayern M√ľnchen PSV’er Jetro Willems de hele wedstrijd speelde. “Ik vind het helemaal geen probleem om daar op het EK te spelen”, zei Schaars.

Tijdens de partijvorm op de training van vanmorgen stond bij het ene team ‘gewoon’ Jetro Willems linksback en bij het andere team Vurnon Anita, de Ajacied die bij zijn club vooral als verdedigende middenvelder veel indruk maakte dit seizoen.

Nigel de Jong, Wilfred Bouma, Robin van Persie en John Heitinga deden vanochtend om 11.00 uur niet volledig mee met de eerste groepstraining van vandaag. Ze zullen vanmiddag wel meedoen met de tweede training. Deze zal achter gesloten deuren worden afgewerkt.