Vlag van Nederland

© Onsoranje.nl / Eric Verhoeven
Bert van Marwijk is eruit, of is dat eigenlijk altijd al geweest. Niet goaltjesdief Klaas-Jan Huntelaar maar Arsenal-ster Robin van Persie zal op het komende EK, zoals gewoonlijk, in de spits staan. En dat is tegen het zere been van Huntelaar, die naar eigen zeggen ‘boos en teleurgesteld’ is.

De situatie overschaduwt het laatste uitzwaaiduel, toch reden tot een feestelijke aangelegenheid. Oranje-fans zullen zich er echter niet van laten weerhouden massaal naar een uitverkochte ArenA te reizen. Het Nederlands elftal trapt om 20:00 af tegen Noord-Ierland.

Nederland’s sparringpartner bevindt zich op een 100e plaats in de FIFA ranking en laat aanvoerder Steven Davis en Manchester United-verdediger Johnny Evans thuis. Bondscoach Michael O’Neill zegt de wedstrijd serieus te benaderen, maar het ook als een leuk uitje te zien. Spelers als Rory Donnelly, Daniel Lafferty, James McPake en William Grigg zullen hun debuut maken. De Noord-Ieren mogen zich achteraf vermaken in Amsterdam, want na het duel is de vakantie voor de spelers begonnen.

Onze bondscoach geeft Stijn Schaars opnieuw de kans zich linksachter te bewijzen. Verder staat Ron Vlaar vermoedelijk op de plek van Wilfred Bouma, die nog licht geblesseerd is na zijn botsing met Johnny Heitinga. De vermoedelijke opstelling is als volgt: in het doel Maarten Stekelenbug, met het centrale duo Johnny Heitinga en Ron Vlaar voor zich. Op rechtsback vinden we Gregory van der Wiel, linksachter dus Stijn Schaars. Het blok op het middenveld wordt zoals gewoonlijk gevormd door Nigel de Jong en Mark van Bommel. Aanvallend zien we Sneijder op nummer tien, Ibrahim Afellay en Arjen Robben respectievelijk links- en rechtsbuiten en, zoals bekend, Robin van Persie in de spits.

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Noord-Ierland (100e fifaranking)
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20.00 (02/06/2012)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS6, 19:00 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: Oefenwedstrijd op 12 oktober 1977: 0 – 1 (voor NL)
Statistieken: 2x gewonnen, 2x gelijk, 1x verloren

Lees meer over: ,