Vlag van Nederland

Het Nederlands elftal heeft het laatste oefenduel voorafgaand aan het EK met 6-0 van Noord-Ierland gewonnen. In het uitzwaaiduel in de Amsterdam Arena had Oranje maar weinig tegenstand van de nummer 100 van de FIFA-ranglijst.

Nederland kwam in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong door spits Robin van Persie, die de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan Huntelaar. Vlak daarna maakte Wesley Sneijder uit een vrije trap de 2-0. Nog voor rust liep Nederland via een penalty van Van Persie, na hands van een Noord-Ier uit naar 3-0 en Ibrahim Afellay maakte eveneens voor de thee ook de 4-0 voor het Nederlands elftal.

In de tweede helft zakte het tempo ietsjes maar kreeg Nederland nog altijd genoeg kansen. De Noord-Ieren waren te zwak om het Oranje moeilijk te maken en Ibrahim Afellay maakte na 60 minuten voetballen zijn wteede van de avond en de 5-0 voor Oranje.Nederland wisselde enkele keren, zo kreeg Klaas-Jan Huntelaar de kans om zich te bewijzen ten opzichte van Robin van Persie en kwam van der Vaart om Van Bommel als verdedigende middenvelder en aanvoerder te vervangen.

Het slotakkoord was voor Ron Vlaar die uit een corner hard de 6-0 binnenkopte. Het betekende het eerste doelpunt voor Ron Vlaar die de gebleseerde Joris Mathijsen verving in het centrum van de verdediging.

Al met al een lekkere uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal waarin het nodige vertrouwen is opgedaan met het oog op het EK. Ook al was de tegenstand gering, er werd amper iets weggegeven en er werden veel kansen gecreërd. Vooral Afellay, Van Persie en Wesley Sneijder wisten elkaar regelmatig goed te vinden. De basis van vandaag heeft bewezen adt bondscoach van Marwijk het (voorlopig) bij het rechte eind heeft.

Lees meer over: ,