Vlag van Nederland

© FlickrJetro Willems is momenteel de enige échte linksback van Oranje. En hij doet het ook zeker niet onaardig op de trainingen van Oranje en ook tijdens de oefenwedtsrijden stond hij zijn mannetje. Daarom zou het zomaar kunnen dat hij aankomende zaterdag in de eerste poulewedstrijd van Oranje tegen Denemarken in de basis staat.

De 18-jarige PSV’er houdt vooralsnog nergens rekening mee. “Ik speel hier bij het Nederlands elftal met de top van Europa. Ik zal niet zeggen dat het me makkelijk af gaat, maar ik hoef ook niet op mijn tenen te lopen”, zei Willems dinsdag na de eerste training in Krakau. “Ik maak zeker snel stappen.”

De speler, die afgelopen zomer overkwam van Sparta, speelde dit seizoen bij afwezigheid van Erik Pieters al behoorlijk wat wedstrijden bij PSV. Dat hij wellicht deze zomer al zijn debuut maakt op een groot eindtoernooi had ook hij niet durven dromen. Hij zal het echter allemaal nuchter ondergaan: “Ik laat het op me afkomen, ik zie het wel. Ik heb laten zien wat ik op dit moment kan. En dat was best aardig.”

De verdediger is wel kritisch op zichzelf: “Mensen maken fouten en fouten maken de mens”, zegt de PSV’er. “Vaak kan ik op mijn snelheid vertrouwen. Maar ik zal beter opletten. Anders gaat het een keer fout.”

Lees meer over: ,