Vlag van Nederland

© Onsoranje.nl / Eric VerhoevenHet leek voorspoedig te gaan met het herstel van de geblesseerde Joris Mathijsen, maar dat blijkt te optimistisch. Bert van Marwijk gaf vandaag na de training aan dat de centrale verdediger waarschijnlijk niet mee doet tegen Denemarken en mogelijk ook niet tegen Duitsland. Hij overweegt zelfs een vervanger op te roepen.

“Mathijsen heeft meer tijd nodig dan we hoopten,” aldus de bondscoach. “De komende dagen beslissen we of hij bij de groep blijft of dat we een vervanger oproepen.”

De centrumverdediger raakte in de eerste uitzwaaiwedstrijd tegen Bulgarije geblesseerd aan zijn hamstring. Mathijsen trainde sindsdien individueel, maar sloot deze week weer aan bij de groep. Te vroeg, zo blijkt nu.

Ron Vlaar verving Mathijsen in de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland, maar tijdens Nederland-Slowakije was dat Wilfred Bouma. Omdat de PSV-verdediger in die wedstrijd hard in botsing kwam met Johnny Heitinga, zou het zomaar kunnen dat hij om die reden tegen Noord-Ierland op de bank werd gehouden. Welke speler er zaterdag voor Joris Mathijsen wordt ingebracht blijft dus onduidelijk.

Lees meer over: ,