Vlag van Nederland

© FIFA 2012Het Nederlands elftal vertrek vandaag (vrijdag) om 10.00 uur richting Charkov. Dan vertrekt de vlucht in de richting van de speelstad, waar zaterdag het eerste groepsduel van Oranje zal plaatsvinden tegen Denemarken. Joris Mathijsen vliegt met de selectie mee, al zal hij zeker niet spelen tegen de Denen.

De selectie van bondscoach Bert van Marwijk traint vanavond rond 18.30 uur in het Metaliststadion, de op een na grootste stad van Oekraïne. Om 17.15 uur zal er een persconferentie plaatsvinden waarin Van Marwijk toelicht of Joris Mathijsen bij de selectie blijft. De verdediger herstelt langzamer van zijn blessure dan werd gehoopt en verwacht. Tot vrijdag 18.00 uur is het mogelijk om een vervanger op te roepen voor de verdediger.

Naar alle waarschijnlijkheid houdt de bondscoach zijn basisformatie tot vlak voor de aftrap met de Denen geheim.  Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Mark van Bommel,Nigel de Jong, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay en Robin van Persie lijken zich in ieder geval op te kunnen maken voor een basisplaats.

De posities links centraal in de verdediging en die van linksback zijn echter nog niet zeker. Het is de vraag of hij de onervaren Willems samen met Ron Vlaar op durft te stellen. Of zal hij dan toch voor de ervaring van Wilfred Bouma kiezen? Vraag is echter of Bouma als linksback de snelle Rommedahl wel bij kan benen. Vragen genoeg dus voor die posities, we zullen het morgen zien.

Lees meer over: ,