Vlag van Nederland

De bondscoach (Vera Pauw) van het Nederlands vrouwenelftal gaat ontslag nemen. Na het goede spel en succes van de afgelopen tijd, rijst de vraag: Waarom?

‘Ik heb moeten accepteren dat op niet alle punten mijn wil wet is. Binnen de KNVB zijn er inmiddels ook andere geledingen en stromingen die zich bezighouden met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.’ aldus Vera Pauw.

Na het succes hield ze niet meer de totale verantwoordelijkheid, over sommige zaken mocht ze zich niet meer mee bemoeien en hoewel de KNVB vond dat dat het vrouwenvoetbal definitief op de kaart stond en het tijd werd voor commercie. Vond Pauw het nog te vroeg en wilde ze de sport nog verder ontwikkelen. Ze voelde zich maar een “halve bondscoach”.

Kortom hoe beter ze met haar team presteerde, hoe beperkter haar rol werd. Haar prestaties met de Oranjevrouwen waren beter dan ooit, voor het eerst plaatste Nederland zich voor een eindtoernooi (EK2009, Finland) en dan gelijk de halve finale. Iets wat de mannen al een tijd niet meer hebben laten zien..

De KNVB reageerde op het vertrek van Pauw met:  ‘Met haar pionierswerk heeft Vera Pauw het vrouwenvoetbal gebracht naar het huidige niveau. Nu staat het definitief op de kaart en is de organisatie eromheen gegroeid en veranderd.’

In minder dan een jaar tijd is volgens de KNVB ‘..de organisatie eromheen gegroeid en veranderd’ , tjsa. Als die veranderingen ten kosten gaan naar iemand die zich voor 120% inzet, een verleden heeft, de kennis en diploma’s bezit en succes haalt, dan had de KNVB een beetje moeten dimmen. Zonde, al zullen we haar toch vast wel weer terug zien binnen het voetbal.

Lees meer over: