Vlag van Nederland

© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenJoris Mathijsen miste de eerste wedstrijd van dit EK omdat hij nog niet volledig hersteld was van zijn hamstringblessure die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen Bulgarije. Tot zijn spijt zag hij Oranje het eerste EK-duel met 1-0 verliezen van Denemarken. Nu is hij echter weer fit en vanavond tegen de Duitsers wil hij laten zien dat Nederland een titelkandidaat is.

Mathijsen weet hoe cruciaal de aankomende duels worden voor Nederland:”We moeten nu tegen Duitsland en Portugal twee finales winnen,” zegt de verdediger. “Willen we Europees kampioen worden, dan moeten we dat toch al doen, alleen is dat nu in de tweede wedstrijd aan de orde. Dat geeft nog eens aan dat een EK sterker bezet is dan een WK. In Zuid-Afrika konden we via tegenstanders als Japan en Kameroen in het toernooi groeien, op een EK moet je er vanaf dag één staan.”

Mathijsen weet dat Nederland op de rand van de afgrond balanceert maar heeft nog zeker vertrouwen in een goede afloop. “Dat is de realiteit. Alleen moeten we ons niet wijs laten maken dat het helemaal niets meer is. Al verbaast de kritiek me natuurlijk niet. Op dit niveau telt vooral het resultaat. Daar mogen en moeten wij altijd op worden afgerekend. Maar wel na het EK.”

Lees meer over: ,