Oranje heeft uit in het Koning Boudewijnstadion te Brussel verloren van België. Het werd 4-2 voor de Rode Duivels. In de eerste helft wist Nederland het spel niet te maken en vertoonde niet de verwachte energie; iets dat we kennen van het afgelopen EK. België opende de score op een doelpunt van Benteke.

Zoals hij had aangegeven bracht Louis van Gaal in de tweede helft Bruno Martins Indi, Nick Viergever en Adam Maher in. Vooral die eerste speler maakte aanvallend indruk, omdat hij aan de basis stond van twee Oranje-doelpunten. De gelijkmaker kwam van de voet van Luciano Narsingh op aangeven van Arjen Robben, de 2-1 werd verschalkt door Klaas-Jan Huntelaar. Het leek even de goede kant op te gaan voor Oranje, maar toen kwam België genadeloos terug.

België bracht enkele aanvallende wissels aan, waaronder de Vlaamse publiekslieveling Lukaku en Eredivisie-bekende Dries Mertens. Mertens bekroonde zijn invalbeurt door de 2-2 op het scorebord te zetten en Lukaku schoot een paar minuten later na een blunder van Maarten Stekelenburg de 3-2 binnen. Uiteindelijk maakte oud-Ajacied Jan Vertonghen het nog erger door er 4-2 van te maken. Hieruit bleek nog maar eens dat de verdediging het zorgenkindje van dit Nederlands elftal is.

Gelukkig was dit een oefenwedstrijd en heeft Louis van Gaal nog een paar weken de tijd om het elftal voor te bereiden op de kwalificaties.