Het Nederlands elftal kende gisteravond in de wedstrijd tegen Italië drie debutanten. Bondscoach Louis van Gaal liet in de wedstrijd tegen de Italianen Ola John, Daley Blind en Jonathan de Guzman debuteren.

Blind en John mochten aan de aftrap verschijnen en Jonathan de Guzman kwam in de tweede helft opdraven voor Jordy Clasie. Louis van Gaal was vooral kritisch op Ola John: “Ik zag voor de wedstrijd al dat hij zenuwachtig was”, zei Van Gaal. “Hij viel een beetje uit de toon. Hij was ook weer niet heel slecht. Anders had ik hem niet na een uur maar al na een kwartier gewisseld. Dat heb ik namelijk ook wel eens gedaan.”

Van Gaal was wel tevreden over de andere twee debutanten van de avond: Daley Blind en Jonathan de Guzman. “Zij hebben kunnen brengen wat ze bij hun club ook doen”, aldus de trainer. “Dat was ook wat ik van hen verlangden. Over hen ben ik dus tevreden.”

Blind zelf was ook tevreden over zijn optreden: “Verdedigend ben ik tevreden. Ik vond me wel slordig aan de bal. Iets dat ik normaal niet heb. Dat heeft ook te maken met een beetje spanning. Maar ik heb een redelijke wedstrijd gespeeld.”

Ook over de teamprestatie was Blind tevreden: “We stonden als team heel goed. We gingen in de laatste tien minuten een iets ander systeem spelen, maar we stonden goed. Als ik kijk naar hoeveel kansen we creërden en hoe we speelden. Dat is dit alleen maar erg positief.”