Vlag van Nederland

FC Twente is na het vertrek van trainer Steve McClaren bijna rond met een nieuwe trainer. En die nieuwe trainer, dat lijkt ex-bondscoach Bert van Marwijk te worden. Dit wordt door meerdere bronnen binnen de club bevestigd aan NUSport.

Van Marwijk zal wel pas vanaf aankomend seizoen aan de slag gaan als coach van de Tukkers. Alfred Schreuder, onder McClaren al assistent, maakt het seizoen af als interim-hoofdcoach. Na het huidige seizoen zal Schreuder weer dienst doen als assistent, nu van Van Marwijk.

Steve McClaren stapte eerder deze week zelf op als trainer van FC Twente. Reden was het slechte presteren van FC Twente sinds de winterstop. Na die winterstop heeft FC Twente nog geen wedstrijd gewonnen; uit zes duels pakte de club slechts vier punten. Zaterdag wacht in eigen de Grolsch Veste de confrontatie met Ajax.

Bert van Marwijk zit sinds het slecht verlopen EK 2012 in Polen en Oekraïne zonder club. Hij wilde graag een jaartje rustig aan doen en dan weer een club gaan coachen. Dat wordt nu dus FC Twente, en niet PSV, waarover ook al geruchten gingen.

Voor hoeveel jaar Van Marwijk tekent bij de club uit Enschede, is nog onbekend.

Lees meer over: ,