Afvallers Oranje mogen zich alsnog mogelijk deze maand melden in Zeist

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
01 mrt. 2024, 15:50
01 mrt. 2024, 15:50
© IMAGO

Ian Maatsen en Jorrel Hato maakten in november nog deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, maar ontvingen voor de komende interlandperiode geen oproep van bondscoach Ronald Koeman. De twee linksbenige verdedigers mogen zich deze maand mogelijk alsnog melden in Zeist voor de interlands met Jong Oranje. Het Nederlandse beloftenteam, met Michael Reiziger als bondscoach, speelt een oefeninterland tegen Noorwegen en reist vervolgens af naar Moldavië voor de EK-kwalificatie.

Hato en Maatsen werden in november door Koeman nog opgeroepen voor Oranje en eerstgenoemde maakte zelfs zijn interlanddebuut. Na de winterstop is het de talentvolle verdedigers echter niet gelukt om een plekje te bemachtigen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart). Hierdoor blijft de teller voor Ajacied Hato voorlopig steken op één interland en wacht Maatsen, die deze winter bij Borussia Dortmund tekende, nog op zijn debuut.

Internationals Kenneth Taylor en Devyne Rensch bij Jong Oranje

Naast Hato zijn ook Kenneth Taylor en Devyne Rensch door Reiziger opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Eerstgenoemde kreeg bij de terugkeer van Koeman langs de lijn als bondscoach nog een basisplaats in Oranje tegen Frankrijk (4-0), maar werd na ruim een half uur spelen naar de kant gehaald. Taylor werd sindsdien niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal en kwam de afgelopen interlandperiodes uit voor Jong Oranje.

Voor Rensch is het nog langer geleden dat hij zich mocht melden in Zeist voor het Nederlands elftal. In september 2021 debuteerde hij onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal tegen Turkije (6-1 winst) en gaf hij een assist. Vervolgens behoorde hij twee maanden later wederom bij de selectie van Oranje, maar kwam hij niet in actie. Een jaar na zijn debuut, in september 2022, werd hij opnieuw door Van Gaal geselecteerd, maar wederom keek hij twee interlands negentig minuten lang van de bank toe.

Lees ook: Koeman maakt voorselectie Oranje bekend voor komende oefeninterlands

De voorselectie van Nederland Onder 21

Doel: Dani van den Heuvel (Leeds United), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Robin Roefs (NEC)

Verdediging:: Tyrese Asante (ADO Den Haag), Youri Baas (NEC), Rav van den Berg (Middlesbrough), Finn van Breemen (FC Basel), Ryan Flamingo (FC Utrecht), Wouter Goes (AZ), Jorrel Hato (Ajax), Ki-Jana Hoever (Stoke City), Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Bjorn Meijer (Club Brugge), Devyne Rensch (Ajax), Anass Salah-Eddine (FC Twente)

Middenveld: Julian Baas (Excelsior), Isaac Babadi (PSV), Fedde de Jong (SC Cambuur), Youri Regeer (FC Twente), Kenneth Taylor (Ajax)

Aanval: Ruben van Bommel, Myron van Brederode, Ernest Poku, Lequincio Zeefuik (allen AZ), Ibrahim Cissoko (Toulouse), Emmanuel Emegha (Racing Strasbourg), Sontje Hansen (NEC), Million Manhoef (Stoke City), Noah Ohio (Hull City)