Blind: 'Fijn dat we wat tijd hadden'

Max Max
07 okt. 2021, 20:14
11 okt. 2021, 22:52
© IMAGO

Daley Blind keek tijdens de persconferentie van Oranje in Letland met vertrouwen uit naar het WK-kwalificatieduel van zijn team tegen de Letten. Na het mislukte EK afgelopen zomer is het vertrouwen weer terug bij het Nederlands elftal.

Blind ziet veel vergelijkingen tussen het WK 2014 en nu. Oranje speelde destijds prima en bereikte op dat toernooi de halve finale, waarin Argentinië te sterk bleek. "Er is niet heel veel veranderd in vergelijking met zeven jaar terug", zei hij donderdag. "In 2014 is het allemaal goed gegaan. Deze groep heeft zich ontzettend snel aangepast, vind ik."

Het is wel fijn dat Oranje nu iets meer tijd had om te trainen :"De vorige interlandperiode in september was extreem kort, met drie duels kort achter elkaar. Zonder dat we dus echt de tijd hadden voor een voorbereiding. Nu hebben we wat langer de tijd gehad, dat is prettig", zei hij.

Tegen Letland telt niks anders dan de overwinning: "We winnen het liefst met mooi spel en veel doelpunten, maar met het oog op het WK halen is winst het belangrijkst."

Lees meer over:

WK 2022 Daley Blind Letland