Danjuma verzweeg blessure voor Oranje-debuut

Max Max
11 nov. 2021, 10:58
11 nov. 2021, 10:58
© IMAGO

Drie jaar geleden maakte Arnaut Danjuma Groeneveld zijn debuut voor het Nederlands elftal. Onder bondscoach Ronald Koeman mocht hij zich bij de selectie melden en mocht hij ook minuten maken. Dat hij destijds eigenlijk helemaal niet fit was, vertelt hij nu pas.

Hij keerde destijds met een blessure terug naar zijn toenmalige werkgever Club Brugge: "Maar ik zou dit nu nooit meer doen. Ik ben drie jaar ouder en drie jaar wijzer." Danjuma had destijds geen spijt van die keuze, ook al zat hij daarna drie maanden in de lappenmand. "Een debuut is ook anders. Je droomt daar als kind van. Dan verzwijg je alles", zegt hij tegen de NOS.

De afgelopen periode was hij opnieuw bang voor een blessure: "Ik was erg geschrokken. Ik heb na die wedstrijd gelijk een MRI-scan en een echo laten maken en die waren allebei heel positief. Ik voel me nu fysiek goed."

De vorige maand maakte Danjuma minuten tegen Gibraltar, en daar viel hij duidelijk op: "Met alle respect, het was tegen Gibraltar. Ik kreeg wel veel goede reacties uit het land en dat beviel goed, maar ik voel mij nog helemaal niet klaar om te zeggen dat ik ga starten. Ik moet mezelf bewijzen aan de bondscoach."