De Boer: 'Een dikverdiende zege'

Max Max
19 nov. 2020, 13:09
19 nov. 2020, 13:10
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer was blij met de 2-1 zege in Polen van gisteravond. Hij zag een goede wedstrijd van Oranje, op de eerste vijf minuten na.

"Zeker, behalve in de eerste vijf minuten. Dat leek er niet op... Ik heb ze van tevoren nog gewaarschuwd: wees vanaf seconde één alert, maar het leek wel of we dat niet waren. Vooral als wij zelf de fout maakten, kwamen de Polen er snel uit."

Oranje is nog op zoek naar een bepaald evenwicht, zodat het verdedigend minder kwetsbaar is:  "Dat moeten we goed analyseren. Soms lijd je balverlies waar je dat niet moet lijden. Of dat frustrerend is? Soms wel."

Oranje ging na rust vol voor de overwinning: . "Gelukkig lieten we na de 1-0 wel zien wat we kunnen. Ik zei in de rust: als we zo doorgaan, gaan we 100% scoren."

"We voelden dat we de wedstrijd naar onze hand zetten en wilden de zege over de streep trekken. Dat is gelukt", aldus De Boer. "Het is een dikverdiende zege. We hebben de rug gerecht, geknokt tot de laatste seconde. Het is mooi om te zien dat de spelers erin zijn blijven geloven."

Lees meer over:

Frank De Boer Polen WK 2022