De Roon: 'Ik ken mijn kwaliteiten wel'

Max Max
09 okt. 2020, 14:08
09 okt. 2020, 14:08
© ProShots

Marten de Roon kijkt tegenover de camera van de NOS vooruit op de duels met Italië en Bosnië van komende week. Hij bespreek daarbij ook de rol van de nieuwe bondscoach Frank de Boer: "Hij maakt een heel goede indruk. Hij is betrokken, probeert wat extra teambesprekingen te houden en zijn stem te laten horen."

"Hij wil op dezelfde weg doorgaan, maar nog meer verduidelijken. Het gaat om de details, vindt hij, het grote geheel is er wel. En daar zijn we het mee eens", zegt De Roon.

Zoeken naar Plan B

"We staan vaak best wel goed, maar hebben nog niet het gevoel dat je vooruit kunt lopen en de rest dan volgt."

"Het is nog veel naar elkaar kijken, wachten op elkaar, terwijl we daar iets meer initiatief in hadden kunnen nemen. We stonden op een juiste manier, maar het is een kwestie van coaching en vaker op deze manier spelen."

"We zijn nu aan het zoeken naar een een plan B, waardoor we ons sneller kunnen aanpassen en niet hoeven wachten tot de rust waarin we tegen een achterstand aankijken."

Van waarde voor het team

De Roon is inmiddels overtuigd van zijn waarde voor het team: "Ik ben erin blijven staan, heb veel gespeeld en mijn steentje bijgedragen. Ik denk dat ik heb kunnen laten zien dat ik in dit Oranje hoor. Ik ben zelf altijd wel overtuigd geweest van de kwaliteiten die ik kan toevoegen aan het team. Maar dat moeten andere mensen ook zien."

"Ik ben niet de meest spectaculaire speler van wie iedereen na één keer denkt: hij moet altijd spelen. Maar ik denk dat ik wel ontzettend wordt gewaardeerd door de spelers om me heen en de trainer. Dat is het belangrijkste, met je eigen kwaliteiten zorgen dat de rest beter speelt. Dan hoef ik niet altijd in de schijnwerpers te staan. Dat is niet mijn doel."

Lees meer over:

WK 2022 Marten De Roon