De Roon over OneLove-tweet: 'Was mijn eigen idee'

Max Max
27 nov. 2022, 14:02
27 nov. 2022, 20:03
© IMAGO

Oranje-middenvelder Marten de Roon kreeg veel reacties op zijn tweet na de overwinning tegen Senegal. De Roon plaatste een foto met daarin gefotoshopte OneLove-aanvoerdersbanden bij alle Oranje-spelers.

"Wij staan achter de OneLove-campagne. We wilden als ploeg iets duidelijk maken, wat soms moeilijk is hier. Ik heb het op een leuke, luchtige manier gedaan, die wel wordt gehoord."

Van Dijk zou oorspronkelijk de OneLove-band dragen, maar besloot daar uiteindelijk vanaf te zien omdat hij een gele kaart kon krijgen. Daarom besloot De Roon zelf iets te doen, al overlegde hij het wel eerst met de spelersgroep.

 "Het was mijn eigen idee, maar je moet het wel even overleggen. Iedereen vond het geweldig. Daarna kwam de focus te liggen op het doorkomen van de groepsfase."

"Nee, ik vind dat wat er verder gebeurt geen slappe hap, want in hoeverre kun je daarin door blijven gaan? Wordt het dan minder krachtig? Wanneer er zich nog een mogelijkheid voordoet, dan zullen we niet schuwen om van ons laten horen."

Lees meer over:

WK 2022 Marten De Roon