De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Bosnië en Herzegovina

Max Max
15 nov. 2020, 08:11
15 nov. 2020, 08:11
© IMAGO

Vanavond staat in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam de Nations League wedstrijd Nederland - Bosnië en Herzegovina op het programma. In de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal heeft bondscoach Frank de Boer flink wat andere namen dan afgelopen woensdag tegen Spanje.

In de goal staat vanavond Tim Krul, die de eerste keuze lijkt nu Jasper Cillessen voor langere tijd afwezig is. Tegen Spanje mocht Marco Bizot nog onder de lat aantreden, maar tegen Bosnië en Polen (aanstaande woensdag) is Krul de eerste man.

In de verdediging had De Boer nog enkele plekken te vullen, maar na afgelopen woensdag lijkt het duidelijk. Owen Wijndal speelde een goede wedstrijd en krijgt de voorkeur op linksback. Als rechtsback verwachten we de weer fitte Denzel Dumfries en centraal staan, bij afwezigheid van De Ligt en Van Dijk, Stefan de Vrij en Daley Blind.

Op het middenveld mist de Boer Marten de Roon, die de afgelopen jaren vaak een trio vormde met Wijnaldum en Frenkie de Jong. Zijn plek zal ingenomen worden door Donny vd Beek. Wijnaldum en De Jong waren al zekerheidjes en zullen dat ook blijven.

Voorin is het een en ander veranderd. De Boer koos de vorige interlandperiode voor Luuk de Jong in de spits, en dat beviel uitstekend. Hij zal daarom vanavond ook weer in de spits staan, wat betekent dat Memphis Depay naar de linkerkant verkast. Aan de rechterkant was er nog wat onzekerheid, maar we gaan ervan uit dat De Boer daar kiest voor Steven Berghuis

De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Bosnië en Herzegovina:

Krul; Dumfries, De Vrij, Blind en Wijndal; F. de Jong, Wijnaldum en Vd Beek; Berghuis, L. de Jong en Depay.

Lees meer over:

Opstelling Frank De Boer WK 2022