De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Schotland

Max Max
02 jun. 2021, 07:50
02 jun. 2021, 19:33
© IMAGO

Het Nederlands elftal speelt vanavond het oefenduel tegen Schotland. In de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Schotland zal Frank de Boer zijn elftal laten aantreden in een 1-5-3-2 systeem. Of 1-3-5-2, zoals de Boer het zelf ook wel noemt.

In het doel missen we Jasper Cillessen, die door De Boer thuisgelaten is in verband met corona. Daarom zal De Boer een keuze maken tussen Maarten Stekelenburg en Tim Krul.

Achterin heeft De Boer van rechts naar links Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Stefan de Vrij en Owen Wijndal in gedachten. Op rechts zou Quincy Promes kunnen spelen om de hele flank te bestrijken en op links is Patrick van Aanholt een optie. Omdat Blind nog niet helemaal fit is zou vanavond tegen Schotland Nathan Aké weleens zijn opwachting kunnen maken. Of zal het Jurriën Timber zijn die zijn debuut direct maakt vanavond?

Op het middenveld heeft De Boer in elk geval een plekje ingeruimd voor Marten de Roon, zo zei hij gisteren. De Atalanta-speler is gewend aan het 1-5-3-2 systeem en vult dit dan ook uitstekend in. Aanvoerder Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong zullen de andere twee spelers op het middenveld zijn.

Voorin is Memphis Depay een zekerheidje. Wie er naast hem zal staan is nog even afwachten. De bondscoach heeft de keuze uit meerdere opties. Luuk de Jong of Wout Weghorst kunnen als grote sterke spitsen naast Depay spelen. Maar ook PSV'ers Donyell Malen of Cody Gakpo zijn opties. Wij denken dat hij vanavond voor een test met Wout Weghorst zal gaan.

De vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Schotland:

Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, Aké, De Vrij en Wijndal; De Roon, F. de Jong en Wijnaldum; Depay en Weghorst.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022