De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Spanje

Max Max
11 nov. 2020, 07:28
11 nov. 2020, 19:05
© IMAGO

Vanavond om 20.45 uur neemt het Nederlands elftal het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Spanje. Bondscoach Frank de Boer zal in het oefenduel met de Spanjaarden niet in zijn sterkste opstelling spelen. Enkele spelers krijgen daardoor de kans zich te bewijzen vanavond.

Omdat de bondscoach gaat rouleren is het lastig te bepalen wat de opstelling vanavond zal zijn. Zeker is dat de elf basisspelers van aanstaande zondag maximaal een uur zullen spelen vanavond.

In de goal zal sowieso Marco Bizot staan, dat meldde De Boer gisteren al tijdens de persconferentie. De keeper van AZ speelt tegen Spanje en Tim Krul zal tegen Polen en Bosnië de plek onder de lat innemen.

Achterin heeft De Boer ruim de keuze op de rechtsbackpositie. Hij vertelde echter al dat Dumfries niet zal spelen, dus wordt Hans Hateboer daar verwacht. Centraal is de spoeling minder, daar verwachten we Joël Veltman met Nathan Aké te zien. Op linksback kan hij kiezen tussen Wijndal, Blind of van Aanholt. Wijndal maakt vanavond de beste kans.

Op het middenveld zal Davy Klaassen vanavond direct minuten maken. Hij zal alleen niet in de basis starten. Mohamed Ihattaren zal vanavond ook zijn debuut kunnen maken. We verwachten Frenkie de Jong en Van de Beek bij de eerste elf.

Voorin is het lastig te kiezen, we denken dat Luuk de Jong in de basis zal staan. Hij zal op de flank zomaar eens Steven Berghuis, Depay of Donyell Malen naast zich kunnen hebben. Babel, Promes en Stengs zijn de andere mogelijkheden van De Boer.

De opstelling voor Nederland - Spanje:
Bizot; Hateboer, Veltman, Aké en Wijndal; F. de Jong, Vd Beek en Wijnaldum; Berghuis, L. de Jong en Depay.