Flekken ziet kansen om eerste keeper van Oranje te worden

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 nov. 2023, 17:55
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Mark Flekken rekent zich niet rijk, maar hij denkt een reële kandidaat te zijn voor een vaste plek onder de lat bij het Nederlands elftal. De doelman van Brentford is een van de drie keepers in de definitieve selectie van Oranje, naast Justin Bijlow en Bart Verbruggen, voor de komende EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. De keepersdiscussie zal de komende dagen ongetwijfeld weer oplaaien.

Flekken keepte in september twee interlands bij afwezigheid van Bijlow, maar moest de twee daaropvolgende interlands vanwege een blindedarmontsteking aan zich voorbij laten gaan en zag toen Verbruggen zijn kans krijgen. Het is nu aan Koeman om te bepalen wie deze maand onder de lat gaat plaatsnemen. "Ik zat er flink van te balen toen ik de afgelopen interlandperiode ziek werd", bekent de doelman van Brentford in gesprek met Viaplay.

"De blindedarmontsteking kwam op een wel heel zuur moment." Ondanks dat Flekken, goed voor zes A-interlands, in zijn laatste Oranje-optreden, in Ierland, een onzekere indruk maakte, lag hij misschien wel op pole position om meer interlands te gaan spelen. Iets waar Flekken natuurlijk op hoopte. "Maar de jongens hebben het goed gedaan en de nodige punten gehaald."

Wie is de eerste keeper van Oranje?

De vraag is met welke keeper het Nederlands elftal gaat proberen om zich te kwalificeren voor het EK in Duitsland. Krijgt oorspronkelijk eerste keus Bijlow, nu hij weer fit is, zijn plaats terug? Of spreken de Premier League-minuten van Flekken in zijn voordeel? Of blijft Verbruggen staan? "Het is moeilijk te zeggen. Ik ben niet iemand die van thuis uit gaat schreeuwen: 'Ik ben de nummer één van Nederland.' Maar ik zie dat ik nog steeds kansen heb om de nummer één te kunnen zijn", zegt hij gedecideerd.

Flekken zal in de loop van volgende week van bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks horen op wie de keuze valt. "Als ik die keuze ben, ga ik er weer honderd procent voor. Als ik die keuze niet ben, dan ben ik er voor het team." Flekken krijgt zondag een mooie kans om zich te bewijzen, als Brentford het opneemt tegen een club met twee Oranje-internationals onder contract: het Liverpool van Virgil van Dijk en Cody Gakpo.