Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van Oranje

Max Max
23 sep. 2020, 19:21
23 sep. 2020, 19:21
© IMAGO

De kogel is door de kerk, Frank de Boer volgt Ronald Koeman op als bondscoach van het Nederlands elftal. De 50-jarige trainer voerde de afgelopen dagen gesprekken met de KNVB en ging vandaag akkoord met de voorwaarden die de Nederlandse voetbalbond had gesteld.

De Boer begon zijn trainerscarrière bij Ajax, waarmee hij vier keer achtereen landskampioen werd. Daarna ging het minder bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United, waar hij alledrie niet zijn contract uitdiende. Sinds afgelopen zomer zat de Boer zonder club.

De Boer speelde zelf 112 keer in het shirt van Oranje. Daarmee staat hij derde, achter Edwin van der Sar en Wesley Sneijder. Hij maakte 13 doelpunten in Oranje en was maar liefst 71 keer aanvoerder.

De Boer zal in principe tot en met het WK 2022 op de bank zitten bij Oranje. Na het EK 2020 in juni/juli volgend jaar zal er een evaluatie komen en beslist worden of de Boer mag blijven zitten.

De Boer start direct bij Oranje en zit dus de komende oefenwedstrijd tegen Mexico (woensdag 7 oktober) en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina (zondag 11 oktober) en Italië (woensdag 14 oktober) al op de bank.

Volgende week vrijdag zal hij de definitieve selectie van Oranje bekendmaken.

Lees meer over:

WK 2022