Gravenberch: 'Moet ik hopen op geel voor De Roon?'

Max Max
20 jun. 2021, 08:23
20 jun. 2021, 08:23
© IMAGO

Ryan Gravenberch is één van de jongste spelers die op het EK aanwezig is. De middenvelder van Ajax mag vooral ruiken aan het grote werk, maar hoopt natuurlijk ook op wat speelminuten.

Het zou in elk geval zomaar kunnen dat Gravenberch tegen Noord-Macedonië speelt, aangezien Marten de Roon geschorst is voor de achtste finale als hij een gele kaart pakt. "Of ik moet hopen op een gele kaart van De Roon?", vroeg Gravenberch zich lachend af. "Haha, zo denk ik niet. We zijn één team en hebben hetzelfde doel."

De jonge middenvelder is in elk geval klaar om te spelen: "Ik heb nog geen idee of ik ga spelen tegen Noord-Macedonië. Als speler wil je natuurlijk altijd spelen. Ik zou wel meer minuten willen maken. Als de trainer mij opstelt, dan ben ik er klaar voor."

Gravenberch is echter sowieso al blij dat hij dit toernooi mee kan maken: "Maar het is geweldig om dit EK mee te mogen maken. Ik heb het hartstikke naar mijn zin. De groep is goed, we zijn lekker met elkaar bezig. We zijn nu al drie weken bij elkaar en dat is best lang, maar ik houd het nog goed voel, hoor."

Hij voelt zich in elk geval nog fris:  "Ik heb voor de start van de voorbereiding op het EK een paar daagjes vrij gehad en daarin mijn rust gepakt. Nu voel ik me gewoon prima."