Had Drommel zich verslapen of keepte hij gewoon niet goed?

Max Max
11 okt. 2021, 20:48
11 okt. 2021, 22:49
© IMAGO

Doelman Joël Drommel zit vanavond niet bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij zit samen met Marten de Roon en Nathan Aké op de tribune tijdens Nederland - Gibraltar in de Kuip. De nieuwe doelman Mark Flekken zit wél op de bank en dat is opmerkelijk te noemen.

Volgens bondscoach Louis van Gaal is de keuze gemaakt op basis van de kwaliteiten. 'Hij (Drommel) heeft de laatste wedstrijden niet goed gekeept, dat zegt ook keeperstrainer Frans Hoek. En tijdens de trainingen was hij ook niet in beste doen, dat heeft Frans Hoek goed in de gaten', aldus Van Gaal.

Verslapen

Volgens voormalig voetballer Piet Keur was er echter iets anders aan de hand. "Ik heb een primeur voor je. Weet je waarom Drommel op de tribune zat? Hij was in slaap gevallen. Hij moest tussen de middag eten of trainen en kwam te laat", vertelt Keur tegen NH. "Vraag maar na. Het klopt honderd procent. Die wordt denk ik niet snel meer opgeroepen."

Van Gaal reageerde voorafgaand aan het duel met Gibraltar op de woorden van Keur: "Dat is privé, iets wat in het trainingskamp gebeurt", zegt Van Gaal. "Ik kan het niet ontkennen en niet bevestigen. Als ik het bevestig, gaat het een eigen leven leiden. Maar ik vind het ongelooflijk dat zulke berichten in de media verschijnen.

Lees meer over:

Gibraltar WK 2022 Joël Drommel