In welk stadion wordt Nederland - Senegal gespeeld?

Max Max
18 nov. 2022, 13:21
21 nov. 2022, 16:13
© IMAGO

Maandag om 17.00 uur Nederlandse tijd (19.00 uur in Qatar) speelt Oranje haar eerste WK-duel tegen Senegal. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Thumama Stadium. Wat weten we van het stadion waarin Nederland aantreedt tegen de Senegalezen?

Het Al Thumama Stadium ligt in Doha, de hoofstad van het land. Net als de meeste andere stadions ligt dit stadion in deze hoofdstad. Het stadion werd speciaal voor het WK voetbal gebouwd. Het ligt 12 kilometer ten zuiden van het centrum van Doha.

Een dynamische en fantasierijke vorm

Er kunnen 40.000 toeschouwers in het stadion tijdens het WK. Na het wereldkampioenschap wordt dat aantal teruggebracht tot 20.000. Het is wel de bedoeling dat het stadion dan nog gebruikt zal worden voor andere doeleinden.

Artikel gaat verder onder video

In de avonden zal het stadion compleet verlicht zijn en doet het een klein beetje denken aan de Allianz Arena van Bayern München. De organisatie van het WK heeft het over een dynamische en fantasierijke vorm. Het stadion is zowel een eerbetoon aan de plaatselijke cultuur en tradities als aan een nieuw tijdperk voor stadionontwerp.

De gedurfde, ronde vorm weerspiegelt de gahfiya - de traditionele geweven pet die mannen en jongens overal in de Arabische wereld dragen. 'Als integraal onderdeel van het gezinsleven en centraal in de tradities staat de gahfiya symbool voor het volwassen worden van de jeugd. Een tijd van opkomend zelfvertrouwen en ambitie, die de eerste stappen naar de toekomst en de verwezenlijking van dromen markeert, is een passende inspiratie voor dit unieke stadion.'

Lees meer over:

WK 2022 Qatar Senegal