Koeman discussieert over haarband van Depay: ‘Ik was verrast’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 07:14
07 jun. 2024, 10:46
De haarband van Memphis Depay
© IMAGO/Mee Met Oranje - De haarband van Memphis Depay

Ronald Koeman kijkt met een goed gevoel terug op de oefeninterland van het Nederlands elftal donderdag tegen Canada. De bondscoach zag hoe zijn team met een 4-0 zege van het veld stapte in De Kuip. Koeman sprak na afloop ook over Memphis Depay, die de score opende en ook viraal ging door zijn haarband. Dat leidde op de persconferentie zelfs tot vragen van Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf.

“Ik heb heel veel goede dingen gezien”, zei Koeman na afloop op de persconferentie. “We hebben grotendeels goed gespeeld. Het was aanvallend en agressief. 4-0 is een prima uitslag.” Oranje kwam in de eerste helft niet tot scoren en oogde in de openingsfase ook onwennig. “Nee, het begin was niet goed”, erkende de bondscoach. “Maar vanaf de twintigste minuut werd het beter, alleen viel de goal te laat. Tot de laatste minuut gooiden we er een hoop energie in en dat is goed. Al kost dat een hoop kracht.”

Artikel gaat verder onder video

Haarband van Depay verraste ook Koeman

Koeman was ook tevreden over de inbreng van Depay. “Af en toe zoekt hij nog de moeilijke oplossing, maar hij was wel weer belangrijk voor het team. Memphis brengt extra klasse. En dat terwijl hij nog niet eens honderd procent is. Hopelijk kan hij maandag tegen IJsland de negentig minuten volmaken”, doelde hij op de volgende oefeninterland van Oranje.

Lees ook: Frimpong wijst Nederland de weg naar ruime zege op Canada

Koeman weet nog niet of Depay zijn witte hoofdband ook op het EK zal dragen. De bondscoach werd verrast door zijn sterspeler, zo erkende hij. “Wat is de functie van een haarband?", vroeg Driessen zich openlijk af. Koeman: “Dat weet ik niet”, glimlachte Koeman. “Dat zou je Memphis moeten vragen. Ik was verrast. Ik had het niet gezien. Ik zag het echt pas vlak voor de wedstrijd, toen we naar buiten gingen.”

Koeman weet nog niet zo goed wat hij ervan vindt. “Ik ga er even rustig over slapen. Ik heb er toen ik het zag niks over gezegd, nee.” Driessen denkt dat ‘de oude Koeman van een paar jaar geleden’ daar wel wat van gezegd zou hebben. Koeman: “Ja, maar het is de nieuwe tijd hè. We zullen zien of hij hem tegen IJsland ook draagt.”