Koeman krijgt advies van Brighton-manager na duel met Ajax: "Hij is klaar voor Oranje"

Jeen Grievink Jeen Grievink
10 nov. 2023, 10:10
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Als het aan Roberto De Zerbi ligt wordt Jan Paul van Hecke binnenkort eens opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De manager van Brighton vond dat zijn verdediger ook in het duel met Ajax weer een sterke indruk maakte. Van Hecke wist zich uitstekend te weren tegen de fysiek sterke Brian Brobbey.

Brighton wist gisteren met 0-2 van Ajax te winnen in de groepsfase van de Europa League en zette hiermee en grote stap richting overwintering. Van Hecke droeg hier een behoorlijk steentje aan bij, want de 23-jarige verdediger wist in veel gevallen Brobbey onschadelijk te maken. Mede hierdoor kwam Ajax niet tot scoren. De Zerbi is dan ook content met het optreden van zijn pupil en zei na afloop van de wedstrijd dat hij vindt dat Van Hecke wel eens een kans in Oranje verdient. De Italiaan gaf echter ook aan dat het 'niet zijn job' is om Van Hecke richting de nationale ploeg te krijgen. Het is aan bondscoach Ronald Koeman of hij de verdediger een belletje geeft.

Van Hecke "klaar voor Oranje"

"Ook vandaag speelde hij weer sterk, terwijl Brobbey een goede speler is", zo begon De Zerbi op de persconferentie na de wedstrijd. "Ik denk dat hij klaar is voor Oranje. Maar dat is niet mijn job. Hopelijk haalt hij het." Van Hecke zal in ieder geval nog wat geduld moeten hebben, want Koeman heeft hem niet opgenomen in zijn voorselectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar. Later vandaag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend.

Gele kaart Van Hecke na duel met Brobbey

Van Hecke zelf was tevreden over zijn optreden, maar kreeg wel een gele kaart. En dat terwijl Brobbey juist vond dat weinig beslissingen in zijn voordeel uitvielen. "Ik had hem niet helemaal in mijn zak, want ik kreeg nog een gele kaart. Wat hij heel goed doet, is dat hij zijn tegenstander, ik vandaag, heel dicht bij zich houdt. Dan probeert hij te draaien. Ik probeerde hem dan af te stoppen, alleen valt hij soms achterover en dan val je mee. Dan lijkt het of ik een overtreding maak en krijg ik die gele kaart...", aldus de verdediger uit Arnemuiden.