Liverpool-trainer Klopp:'Ik verwacht Van Dijk niet meer dit seizoen'

Max Max
03 feb. 2021, 10:35
03 feb. 2021, 11:00
© IMAGO

Slecht nieuws vanuit Liverpool voor bondscoach Frank de Boer gisteren. Liverpool-trainer Jurgen Klopp zei namelijk dat hij verdediger Virgil van Dijk dit seizoen niet meer terug verwacht in zijn selectie. Dat zou mogelijk ook een streep door deelname aan het EK betekenen voor de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Op de vraag of hij Van Dijk nog terug verwacht dit seizoen zei hij: "Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar het is niet waarschijnlijk."

Hij twijfelt daarom of hij Van Dijk op de lijst voor de Champions League zet: "Er is nog geen dokter bij mij geweest die heeft gezegd dat Virgil nog aan spelen toekomt. Maar we sluiten het ook niet helemaal uit. Als we hem op de lijst zetten, dan doen we dat omdat we hopen op een wonder. Maar wij geloven graag in wonderen."

De Boer hoopt op zijn aanvoerder

Bondscoach Frank de Boer weet dat de kans bestaat dat hij zijn aanvoerder moet missen tijdens het EK, dat in juni en juli gespeeld wordt.

Natuurlijk hoopt hij dat Van Dijk 'gewoon' van de partij is: "Het wordt een race tegen de klok', zei hij onlangs. "Ik hoop het, maar het moet wel verantwoord zijn."