Luuk de Jong: 'Mijn status is veranderd'

Max Max
07 okt. 2020, 08:20
07 okt. 2020, 08:21
© IMAGO

Het gaat Luuk de Jong voor de wind. De spits won met zijn club de Europa League en had een grote bijdrage met twee goals in de finale. Dat heeft zijn status bij de club duidelijk veranderd.

"Een standbeeld? Nee, dat heb ik nog niet gezien”, zei De Jong met een grote glimlach op zijn gezicht tegen AD.nl. "Natuurlijk heb ik een fantastische periode achter de rug. Hopelijk kan ik dit voortzetten. Ik voel veel vertrouwen en zit lekker in mijn vel. Natuurlijk is het anders dan een jaar geleden. Toen kwam ik nieuw binnen bij de club. Dan moet je jezelf altijd laten zien. Ik vond dat het voetballend wel goed ging, maar een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten. Uiteindelijk ben ik gedurende het seizoen heel erg gegroeid. Ik heb daarna veel goede dingen laten zien en een bepaalde status gekregen."

Of dat ook resulteert in een basisplek bij Oranje is de vraag: "Ik weet het niet, dat is aan de bondscoach. Ik wil altijd spelen. We hebben veel wedstrijden, dus er zal misschien wel wat meer gerouleerd worden. Het is bij een nationaal team lastig echte vastigheden te creëren. Je bent maar kort bij elkaar.”

Lees meer over:

WK 2022