Memphis: 'Klik met Weghorst is er'

Max Max
10 jun. 2021, 12:47
10 jun. 2021, 12:47
© IMAGO

Het laatste toernooi waar Oranje aanwezig was, het WK 2014, was destijds het debuuttoernooi van Memphis Depay. De spits kwam als groentje bij Oranje en groeide in de jaren daarna uit tot een steunpilaar. "Ik ben gegroeid als speler en als mens", zei hij vandaag tegen de aanwezige pers.

"Ik voel veel verantwoordelijkheid als ik voor Nederland speel, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel gehad. Nee, ik voel daar geen grotere druk bij dan vroeger. Druk voel ik eigenlijk nooit echt. Ik zeg dat ook vaak tegen de andere jongens: geniet van wat je doet. Het kan morgen weer voorbij zijn."

Memphis is blij met zijn rol, maar stelt het teambelang voorop: "Het is prettig om van waarde te zijn, natuurlijk, maar ik beschouw Oranje ook echt als iets van ons allemaal samen. Als je ziet hoe de sfeer is in de groep, merk je dat ook aan alles: we zijn echt een team."

De kans is groot dat Memphis zondag een spitsenduo vormt met Wout Weghorst, net als de afgelopen twee oefenduels. Hij heeft een goede klik met de sterke spits: "We hadden hiervoor ook al contact buiten het voetbal om, konden het goed vinden samen. Hij is een goede jongen, we maken grapjes met elkaar. Op persoonlijk vlak was die klik er al, op het veld zag je in de tweede oefenwedstrijd ook dat we elkaar proberen te vinden. Met steekballetjes, met kaatsen en combineren. Iets wat we ook op de training veel proberen. Toen dat tegen Georgië lukte, was het ook meteen raak."