Nederland speelt tegen Engeland in eventuele halve finale op EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 jul. 2024, 20:41
06 jul. 2024, 21:09
Nederland ontmoet Engeland in de achtste finales van het EK
© IMAGO/Mee Met Oranje - Nederland ontmoet Engeland in de achtste finales van het EK

Nederland speelt tegen Engeland in een eventuele halve finale op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate had zaterdagavond strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Zwitserland. Na een gelijke stand van 1-1 na 120 minuten kwam Engeland vanaf elf meter als winnaar uit de strijd.

Nederland en Turkije spelen zaterdagavond om 21.00 uur de laatste kwartfinale van het toernooi. Eerder schaarden Spanje en Frankrijk zich bij de laatste vier van het toernooi. Dat duel staat voor dinsdag 9 juli om 21.00 uur op het programma. De winnaar van Nederland - Turkije speelt woensdag 10 juli om 21.00 uur tegen Engeland om een finaleticket.

Artikel gaat verder onder video

Nederland wacht Engeland in eventuele halve finale op EK

Nederland en Engeland stonden in de geschiedenis 22 keer tegenover elkaar. De landen zijn op papier al decennialang aan elkaar gewaagd sinds de eerste onderlinge ontmoeting in mei 1935: zeven overwinningen voor Nederland, negen remises en zes overwinningen voor Engeland. Niet onbelangrijk: vier van die zes Engelse zeges waren in de eerste zeven ontmoetingen. Het doelsaldo is licht in het voordeel van the Three Lions: 31-29.

Sinds de fameuze 1-4 nederlaag tegen Engeland op het EK van 1996 verloor Nederland nog maar één keer, naast vier zeges en vier remises. Op 23 maart 2018 zag Koeman zijn debuut als bondscoach in een vriendschappelijke 0-1 nederlaag eindigen. De laatste onderlinge ontmoeting was op 6 juni 2019. Nederland won met 3-1 in de halve finale van de Final Four, het eindtoernooi van de Nations League.

Lees meer over: