Neef Promes wil vóór EK uitspraak

Max Max
09 jun. 2021, 09:51
09 jun. 2021, 09:51
© IMAGO

Als het aan de neef van Quincy Promes ligt dan komt er nog vóór het begin van het EK een uitspraak in de zaak die hij tegen de voetballer heeft aangespannen. Dat heeft zijn advocaat tegen de Telegraaf gezegd.

 Hij spreekt zijn zorgen uit: "Mijn cliënt vreest nogal dat het OM de beslissing over het EK heen wil trekken. Als de aanklager daar inderdaad op uit is, spannen we een procedure aan."

Hij vindt dat het onnodig lang duurt: "De zaak is klip en klaar. Iedere andere steekpartij van deze omvang was allang aan de rechter voorgelegd”, aldus Moszkowicz, die ook het onderzoeksdossier nog niet gezien heeft. "We hebben er gewoon recht op. Volgens de officier van justitie heeft ze het dossier pas kortgeleden gekregen van de politie en buigt ze zich nu over de vraag of, en zo ja wanneer, ze Promes gaat vervolgen."

'Een val redde mijn leven'

Het slachtoffer zou in zijn knie zijn gestoken, maar het scheelde weinig of hij was in zijn bovenlichaam gestoken: "Ik ben tijdens het feest nog met Quincy op de foto geweest”, zegt hij in het interview met de Telegraaf. "Later sloeg de stemming om voor mij onduidelijke reden om en werd ik aangevallen toen het feest eigenlijk al was afgelopen. Plotseling zag ik mijn neef met een woeste blik in zijn ogen op me afstormen. Ik deinsde naar achteren en viel achterover. Dat redde denk ik mijn leven want anders was het mes niet in mijn knie, maar in mijn bovenlichaam terechtgekomen."

De KNVB reageerde kort op de mogelijke strafzaak: "Desgevraagd melden we dat de KNVB zich nooit zal bemoeien met de rechtsgang, geen partij is in deze en ook geen verzoek van welke aard dan ook heeft gedaan bij het OM”, aldus directeur Eric Gudde. “We willen benadrukken dat ook wij zien dat dit voor alle betrokkenen een vervelende situatie is.”

Lees meer over:

WK 2022 Quincy Promes