Oranje grijpt in tegen Franse spionnen op trainingscomplex

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 jun. 2024, 14:00
19 jun. 2024, 17:38
De spelers van het Nederlands elftal op de training in Wolfsburg
© IMAGO - De spelers van het Nederlands elftal op de training in Wolfsburg

Het Nederlands elftal doet er alles om Franse spionnen buiten de deur te houden op het trainingscomplex van Oranje in Wolfsburg, zo blijkt een foto van journalist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. In het stadion waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de trainingen afwerkt, zijn gordijnen opgehangen om pottenkijkers tegen te gaan.

Op een foto van Mossou is te zien dat het Nederlands elftal er alles aan doet om mogelijke Franse spionnen buiten de deur te houden in Wolfsburg. Er zijn gordijnen opgehangen in het stadion, waardoor het voor niemand mogelijk is om te kijken wat er gebeurt op het trainingsveld. Op die manier probeert Koeman eventuele opstellingen, tactieken en andere zaken zo mysterieus mogelijk te houden voor de Franse bondscoach Didier Deschamps.

Volgens het Algemeen Dagblad neemt Oranje in alle opzichten het zekere voor het onzekere, want ook vanuit de verschillende kantoren die zich bevinden in het stadion is niets op te vangen van de training van het Nederlands elftal. "Alle kieren en doorkijkjes zijn volledig afgesloten voor mogelijke Franse spionnen. Waar het in het verleden nog wel eens mogelijk was om vanuit een flat naar een besloten training te kijken, neemt Oranje nu het zeker voor het onzekere", zo klinkt het drie dagen voor Nederland - Frankrijk.

Dinsdag was de oefensessie een kwartier openbaar voor de pers, maar journalisten zijn woensdag niet welkom. Dan zal Oranje volledig besloten trainen en zullen de gordijnen en doeken ongetwijfeld opnieuw dienst doen tegen eventuele pottenkijkers.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje EK2024