Grote zorgen om Frenkie de Jong bij Oranje na opduiken nieuwe beelden

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
04 mrt. 2024, 12:45
04 mrt. 2024, 15:32
© IMAGO

Frenkie de Jong keerde vrijdag terug in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman na de vorige vier interlands gemist te hebben wegens blessureleed. Zondagavond trad de 27-jarige middenvelder met Barcelona aan tegen Athletic Club en in de eerste helft ging het mis. De Jong raakte geblesseerd en volgens Barcelona-trainer Xavi Hernández waren de vooruitzichten weinig hoopgevend. Inmiddels zijn er ook beelden opgedoken van de Oranje-international op krukken.

Tijdens de eerste seizoenshelft moest De Jong van september tot en met november al tien duels van Barcelona en vier interlands met Oranje missen door blessureleed. Koeman kon in de EK-kwalificatiewedstrijden van tegen Frankrijk (1-2 verlies), Griekenland (0-1 winst), Ierland (1-0 winst) en Gibraltar (0-6 winst) niet beschikken over de 54-voudig international. Voor de komende oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) zou de controleur weer van de partij zijn. Echter ging De Jong in de eerste helft door zijn enkel. Hij probeerde de wedstrijd nog te hervatten, maar moest na een klein half uur alsnog het veld per brancard-wagen verlaten.

Xavi Hernández over blessure Frenkie de Jong

Na afloop van het duel met Athletic (0-0) werd Xavi gevraagd naar de blessuregevallen bij Barcelona. Naast De Jong moest de Spaanse coach ook Pedri met een blessure naar de kant halen. De lezing van Xavi was niet positief. “Die blessures doen pijn, want ze zijn allebei erg belangrijk voor het team”, vertelde de trainer van Barcelona zondagavond tijdens de persconferentie.

“We weten maandag meer, maar het ziet er niet goed uit. Het team wordt geraakt door deze blessures”, vervolgde Xavi zijn verhaal. “Ze zijn er beiden door geraakt. We zijn teleurgesteld over deze hele avond, maar in het bijzonder vanwege de afwezigheid van De Jong en Pedri. Ik verwacht dat ze meerdere wedstrijden moeten missen, wat erg zonde is.”

Lees ook: Koeman maakt voorselectie Oranje bekend voor komende oefeninterlands

Inmiddels zijn er ook beelden opgedoken van De Jong op het vliegveld van Bilbao. De controleur van Barcelona verplaatst zich met krukken naar de douane en daarnaast wordt zijn gehele onderbeen ondersteund door een brace. Bij Oranje lijkt men, mede door de video, te moeten vrezen voor het ergste. Koeman maakt namelijk op korte termijn de Oranje-selectie bekend en over ruim twee weken zullen de opgeroepen internationals zich al moeten melden bij het Nederlands elftal.