Peter Bosz verrast door keuze Ronald Koeman bij voorselectie Oranje

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
01 mrt. 2024, 16:01
© IMAGO

Ronald Koeman maakte vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend en maakte in zijn dertigkoppige selectie ruimte vrij voor Joey Veerman en Jerdy Schouten van PSV. Ondanks dat zijn twee middenvelders een plek hebben gekregen bij Oranje, is trainer Peter Bosz van mening dat er nog een PSV'er ontbreekt. Jordan Teze had volgens de zestigjarige oefenmeester niet misstaan bij Oranje.

Eind maart wacht voor het Nederlands elftal de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland. Een ideaal moment voor de bondscoach om spelers die dicht tegen het Nederlands elftal aanzitten, in actie te kunnen zien. Ondanks dat Koeman met Veerman en Schouten al twee spelers van PSV heeft opgeroepen, vindt Bosz het gek dat Jordan Teze er niet bij is.

Peter Bosz over Jordan Teze in Oranje

De verdediger was afgelopen interlandperiode nog onderdeel van de selectie, maakte zelfs de negentig minuten vol tegen Gibraltar (0-6), maar ontbreekt nu. Tot groot ongenoegen van Bosz: “Ja, daar ben ik toch wel een beetje verbaasd over”, zegt Bosz op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen Feyenoord van komend weekend.

“Hij heeft het bij het Nederlands elftal goed gedaan, vind ik. Jordan heeft aan het begin van dit kalenderjaar even een mindere periode gehad, maar daar is hij aan het uitkomen. De laatste twee wedstrijden vond ik hem weer ijzersterk spelen en hij groeit weer toe naar zijn topvorm. Maar de bondscoach heeft het overzicht dat ik niet heb. Hoe hij wil gaan spelen en welke spelers hij voor iedere positie beschikbaar heeft.”

Lees ook: Koeman maakt voorselectie Oranje bekend voor komende oefeninterlands