Stekelenburg lacht om 'kampioenen, kampioenen'

Max Max
22 jun. 2021, 10:05
22 jun. 2021, 10:09
© IMAGO

Doelman Maarten Stekelenburg was na afloop van het duel met Noord-Macedonië blij dat hij de nul had gehouden. Het scheelde echter niet veel, want de tegenstander kreeg onverhoopt toch de nodige kansen.

"We hebben in de groepsfase goede momenten laten zien, maar zoals tegen Noord-Macedonië ook dingen die beter moeten. Er was in de eerste helft een fase dat we te veel ruimte weggaven, waardoor zij er makkelijk doorheen konden voetballen. Dat mag niet gebeuren."

Door het stadion galmde 'kampioenen, kampioenen', iets waar de doelman wel om kon lachen. "Ik heb al wat eindtoernooien meegemaakt, ik weet hoe het werkt. Als je een paar keer wint, dan word je volgens de buitenwacht kampioen. Als dat echt zo makkelijk is, dan waren we dat vaker geworden."

Hij weet inmiddels hoe het werkt. "Ons eerste doel was om de poule te winnen en dat is gelukt. Negen punten uit drie duels is natuurlijk fantastisch, maar nu begint het toernooi eigenlijk pas. We kunnen ons geen offday meer veroorloven."

Wie Oranje in de achtste finale treft maakt 'de Steek' weinig uit, al is een sterk land later tegenkomen natuurlijk fijner. "Het maakt op zich niet veel uit wie we tegenkomen. We willen de titel en daar doen we alles voor. Je hoopt zo lang mogelijk de grote landen te ontlopen, maar daar hebben we toch geen invloed op."

Lees meer over:

Maarten Stekelenburg WK 2022