Stéphanie Frappart scheidsrechter bij Nederland - Letland

Max Max
17 mrt. 2021, 09:40
12 okt. 2021, 14:02
© IMAGO

Het WK-kwalificatieduel Nederland - Letland staat op 27 maart onder leiding vanscheidsrechter Stéphanie Frappart. Het is de eerste keer dat een duel van het Nederlands elftal geleid wordt door een vrouwelijke scheidsrechter.

De 37-jarige Franse is al jaren actief op het hoogste niveau binnen het mannenvoetbal. De mooiste wedstrijd die ze floot was de strijd om de Europese Super Cup in 2019 tussen Liverpool en Chelsea (2-2), die Liverpool na strafschoppen won.

Voor Letland is het de tweede keer dat Frappart een duel van ze fluit. In september 2020 leidde ze al het Nations League-duel met Malta (1-1).

Champions League ervaring

Afgelopen december werd Frappart bij Juventus-Dynamo Kiev (3-0) de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit in de Champions League. Dit kalenderjaar leidde ze daarnaast al vijf wedstrijden in de Franse Ligue 1 en één in de Europa League.

In Nederland kennen we Frappart vooral van de finale van het WK voor vrouwen in 2019, die de Oranjeleeuwinnen in Lyon met 2-0 verloren van de Verenigde Staten.

Nederland - Letland is het tweede duel van Oranje in de WK-kwalificatie. Het eerste duel is op 24 maart in en tegen Turkije.

Lees meer over:

Scheidsrechters WK 2022