Van Dijk 'dik tevreden' na goede week

Max Max
12 okt. 2021, 11:08
12 okt. 2021, 11:08
© IMAGO

Aanvoerder Virgil van Dijk was tevreden na afloop van de ruime zege op Gibraltar. Hij vond dat Oranje zijn plicht had gedaan en was tevreden met de zes doelpunten.

"Het is natuurlijk altijd mooi: een bijna vol stadion, een goed sfeertje en een goede overwinning", zei Van Dijk na afloop tegen de NOS. "We hebben gedaan wat we moesten doen en hebben ook genoten. Er zaten een paar heel mooie doelpunten tussen."

Hij vervolgde: "Het is hetzelfde verhaal als tegen Letland, alleen vielen vandaag de doelpunten sneller en makkelijker. Het kan lastig zijn om tegen dit soort ploegen te spelen, maar het hoort erbij. Je moet scherp en geconcentreerd blijven. Er zijn kleine momenten waarop we het beter konden doen, maar we winnen ruim en hebben de week goed afgesloten."

"Je doet wat je moet doen en meer niet. Je zou het nooit goed kunnen doen. Maar we wilden genieten en goed voetbal laten zien. Er konden misschien wat doelpunten bij, maar we kunnen tevreden terugkijken op deze week."

Eerste goal in tijden

Van Dijk tekende zelf voor de belangrijke 1-0. Uit een corner kopte hij hard raak. "Ik ben hartstikke blij met mijn eerste goal sinds een hele tijd", aldus Van Dijk, die op 21 maart 2019 tegen Wit-Rusland voor het laatste het net wist te vinden.

Hij had zelfs nog even kans op meer: "Ik zat er echt op te azen. Ik had er misschien nog wel één bij kunnen pakken, maar je moet niet al te gek doen."

Lees meer over:

WK 2022 Virgil Van Dijk