Van Dijk en Depay zijn het eens: 'Schandalig en super dom'

Max Max
14 nov. 2021, 09:28
© IMAGO

Oranje gaf gisteravond in de laatste tien minuten van het duel met Montenegro een zeker lijkend WK-ticket uit handen. Aanstaande dinsdag krijgt het Nederlands elftal nog een herkansing tegen Noorwegen, maar die had eigenlijk al niet meer nodig moeten zijn.

Oranje stond in de 80e minuut nog op een comfortabele 2-0 voorsprong. Goed was het niet, maar er was ook geen vuiltje aan de lucht. Dat Oranje het alsnog weggaf en 2-2 gelijkspeelde was voor aanvoerder Virgil van Dijk en spits Memphis Depay ongelooflijk: "Het is gewoon schandalig", zei aanvoerder Virgil van Dijk. "We doen onszelf tekort en doen de fans tekort", aldus Memphis Depay.

Van Dijk zei na afloop:  "We willen allemaal de bal hebben, we willen allemaal voetballen, naar voren rennen en scoren", zei Van Dijk. "Maar we moeten zorgen dat we ook verdedigend denken. Controle houden. Als het lelijk moet, moet het lelijk. Dan maar zakelijk."

"De positie van verdedigende middenvelder moet altijd bezet zijn", ging Van Dijk verder. "We hebben genoeg spelers die dat kunnen. Op de counter ontstonden er voor hen ruimtes."

Depay: "Dit is gewoon superdom"

"In de laatste 10 minuten gingen we naar achteren lopen, terwijl we hadden afgesproken de hele wedstrijd druk te zetten en op zoek te gaan naar de derde goal", vervolgde de aanvaller van FC Barcelona.

Hij was echter realistisch over het spel van zijn team: "Het was natuurlijk geen goede wedstrijd. Maar als je 2-0 voor staat, dan moet je de zege gewoon mee naar huis nemen."