Van Gaal: 'Messi moest en zou wereldkampioen worden'

Max Max
05 sep. 2023, 13:52
05 sep. 2023, 13:52
© IMAGO

Stevige uitspraken van oud-bondscoach Louis van Gaal tijdens het Eredivisie-gala van gisteravond. De bondscoach, die tijdens het WK 2022 in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Argentinië, zegt dat het al vaststond dat die tegenstander wereldkampioen moest worden.

"Ik wil er eigenlijk niet zoveel over kwijt. Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is."

Op de vraag wat hij daar precies mee bedoelde, zei Van Gaal: "Ik bedoel daar alles mee wat ik zeg. Dat Messi wereldkampioen moest worden? Dat denk ik, ja."

Status van gezondheid van Van Gaal

Van Gaal gaf ook nog een update over zijn gezondheid. "Het is nog steeds hetzelfde liedje. Ik ben op 9 augustus weer geopereerd en er zijn complicaties opgetreden", aldus Van Gaal. "Ik zal je niet vermoeien met wat er allemaal is gebeurd. Maar nu ziet het er aardig uit."

"Ik moet rust nemen tot 19 september. Dan gaan we kijken of die operatie het doel heeft bereikt. Ik voel me over het algemeen wel goed. Het is dus niet zo dat ik me niet lekker voel, het is meer dat ik niet fit ben en hijg als ik trappenloop. Twee jaar geleden was dat niet mogelijk en nu wel."

Lees meer over:

EK 2024 Louis Van Gaal