Van Gaal: 'Wij zijn geen wereldtop'

Max Max
02 sep. 2021, 13:22
12 okt. 2021, 13:56
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop van het duel Noorwegen - Nederland duidelijk in zijn verhaal: "Volgens mij hebben wij niet gespeeld om niet te verliezen. Volgens mij speelden we om te winnen. En dat is niet gelukt. En dat komt vooral door balverlies in situaties dat het volgens mij niet hoefde."

De buitenspelers van Oranje voldoen niet aan het niveau wat Oranje na zou moeten streven. Daarom is het lastig om de 'Hollandse school' te spelen. "We zijn mager bezet aan de buitenkant, dat is vandaag ook gebleken."

Oranje kwam met 1-0 achter, door de klasse van de Noorse spits Haaland: "Daar kun je niets aan doen, dat is ook de klasse van Haaland", aldus Van Gaal, die vond dat zijn verdediging goed stond. "Ik vond vooral De Vrij echt fantastisch spelen."

Geen wereldtop

Er is voor Oranje nog een lange weg te gaan voordat het zich kan meten met de beste landen ter wereld: "Wij kunnen wel denken dat dit Nederlands elftal de top van de wereld is, maar dat is het dus niet", zo probeert Van Gaal de boel goed op scherp te zetten.

Hij wil echter nog niet van het plan afwijken: "Maar ik vind het te ver gaan om na één wedstrijd te zeggen dat we geen 4-3-3 kunnen spelen."

Lees meer over:

WK 2022