Wedden op Nederland op het WK

Max Max
21 okt. 2021, 10:19
© IMAGO
Iedere vier jaar staan we weer te popelen om het Oranje-team aan te moedigen tijdens de wereldkampioenschappen. Het WK is daarom voor velen een groot feest gedurende een maand lang. Het WK 2022 wordt dit keer gespeeld in Qatar waar de 32 sterkste landen de titel proberen te winnen. Dat is natuurlijk een en al spanning, en je kunt het voor jezelf nóg een stukje spannender maken. Je kunt namelijk een gokje wagen op een van de vele wedstrijden. 

Spanning en sensatie

De kwalificaties voor het WK zijn in volle gang. Daar konden we al zien dat Nederland een grote kans maakt om bij het WK in Qatar aan te sluiten. Er wordt zelfs voorspeld dat Nederland het gaat halen tot de halve finale. Bovendien zal Louis van Gaal het elftal leiden in het WK. Dat belooft veel goeds: Van Gaal was ook bondscoach tijdens het WK van 2014 toen Oranje als derde eindigde. De kampioenschappen zullen dus gegarandeerd voor wat spanning zorgen en met die extra weddenschap al helemaal. Ook de bookmakers spelen hier graag op in want er staan al talloze wedopties klaar als de wereldkampioenschappen van start zullen gaan.

Ga op zoek naar een goede bookmaker

Allereerst is het belangrijk om een goede bookmaker te vinden voordat je gaat wedden op het WK. Deze moet natuurlijk betrouwbaar zijn. Een betrouwbare bookmaker herken je aan de Nederlandse licentie die bookmakers sinds kort hebben gekregen, sinds de nieuwe gokwet uit de grond is gestampt. Voorheen kon je alleen gokken bij TOTO, maar voortaan kun je ook wedden bij bijvoorbeeld BetCity. Zo kun je in de BetCity review lezen dat het een betrouwbare broker is die 24/7 bereikbaar is. Dat is vooral bij voetbalwedstrijden fijn, gezien die vaak in de avonduren worden gespeeld.

Hier kun je op wedden

Wanneer je een goede bookmaker hebt gevonden kan het wedden op voetbal beginnen. Zo sta je voor talloze keuzes om te wedden op het elftal. Je kunt bijvoorbeeld wedden op het team die de eerste helft wint of wie de wedstrijd wint, maar ook kun je geld inzetten op de speler die volgens jou een doelpunt maakt. Welke mogelijkheden je op dat moment hebt, verschilt natuurlijk wel per wedstrijd. Wanneer het schema van de voetbalwedstrijden bekend is gemaakt zijn ook de weddenschappen bij de bookmakers bekend. Waar je in eerste instantie alleen kunt inzetten op de winnaar of een gelijkspel, kun je met de bekendmaking van het schema ook inzetten op andere wedopties. Vooral bij het WK in 2022 wordt dat spannend, want de wedopties zijn behoorlijk specifiek. Zo kun je ook wedden op blessures en schorsingen. Het is dus belangrijk om je goed te verdiepen in de elftallen die mee gaan spelen op het WK. Wellicht word je hierdoor een stuk zekerder over jouw voorspellingen. Een goed begin is natuurlijk het halve werk.

Odds

Ook heeft de bookmaker bepaalde odds: de hoeveelheid die je kunt winnen. Odds worden ook wel quoteringen genoemd. Deze odds worden weergegeven in cijfers. Wanneer Nederland een odd heeft van ‘6’ dan krijg je jouw inzet keer zes terug. Hoe hoger de odd hoe meer jij dus wint als jouw voorspelling uitkomt. Wanneer jouw weddenschap niet uitkomt ben je natuurlijk jouw inzet kwijt. Ook is de odd meestal hoger wanneer het team weinig kans maakt om te winnen. Bovendien is het goed om te weten dat de odds verschillen per bookmaker. Houd dus rekening met de verschillende odds voordat je gaat wedden op het Oranje-team.

WK 2022

We kunnen natuurlijk alvast wedden op de voetbalwedstrijden van de kwalificaties, maar op het WK moeten we nog even wachten. Het WK gaat namelijk pas van start in het einde van 2022. Om precies te zijn: het WK zal zijn van 21 november tot en met 18 december 2022. Normaal gesproken wordt het WK gehouden in de zomermaanden, maar voetballen in de hitte van 40 graden is geen pretje. Dat is de reden dat we moeten wachten tot november.

Lees meer over:

Zijlijn WK 2022