Weghorst: 'Vreemde eerste vraag'

Max Max
29 mei 2021, 10:33
30 mei 2021, 13:40
© IMAGO

Aanvaller Wout Weghorst is wel klaar met de vragen die hij krijgt over corona. De Wolfsburg-spits plaatste in december enkele spraakmakende berichten op zijn Instagram-pagina en wordt sindsdien steeds belaagd met vragen over zijn scepsis tegenover vaccinatie tegen corona.

Dat hij vrijdag op de eerste vraag van een NOS-verslaggever opnieuw iets over corona moest zeggen, was Weghorst er klaar mee: "Bijzondere eerste vraag moet ik zeggen...", reageerde Weghorst. "Daar is al veel over gezegd en veel over ingevuld. Ik wil over corona eigenlijk niks meer zeggen. Het is niet aan mij er meer over te zeggen. Ik heb me niet laten vaccineren en verder moet iedereen zijn eigen keuze maken."

'Blij weer bij Oranje te zijn'

De journalist schakelde daarom maar over op voetbalgerelateerde vragen, zoals hoe het is om weer bij Oranje te zijn: "Dat is een betere eerste vraag", zei de spits een beetje cynisch. "Geweldig om hier te zijn. Het heeft even geduurd, maar ik ben blij er op de eindronde bij te zijn. Een perfect moment. Ik ben superblij."

Weghorst speelde in november 2019 zijn laatste van vier intelands. "Het was niet altijd makkelijk, maar ik heb altijd geloof gehouden. Ik heb er voor mezelf alles aan gedaan, waardoor ik mezelf niks kwalijk kon nemen. Mooi dat het beloond wordt."

Hij besluit: "Ik heb vroeger Nederland toegejuicht in een oranje shirt en had de droom zelf een EK te spelen. Nu kan ik mijn eigen land vertegenwoordigen en juichen kleine supporters mij toe."

Lees meer over:

WK 2022 Wout Weghorst