Wijnaldum heeft zin in 'toetje' van het seizoen

Max Max
13 jun. 2023, 11:12
13 jun. 2023, 11:12
© IMAGO

Georginio Wijnaldum kende niet zijn beste seizoen bij AS Roma. Ondanks dat zijn club de finale van de Europa League haalde en Europees voetbal veiligstelde in de competitie was het voor de middenvelder zelf een teleurstellend seizoen.

Toch vindt hij het te ver gaan om het seizoen helemaal als verloren te beschouwen. "Een weggegooid seizoen? Nou, zo wil ik het niet noemen. Dit gebeurt nou eenmaal in het voetbal, maar het was wel vervelend", zegt Wijnaldum tegenover NU.nl.

Wijnaldum stapte op huurbasis van Paris Saint-Germain over naar AS Roma. Hij hoopte vooral weer veel aan spelen toe te komen. Daar kwam het niet van, een scheenbeenbreuk zorgde ervoor dat hij de eerste seizoenshelft en daarmee het WK in Qatar miste. In april raakte hij opnieuw geblesseerd, nu aan zijn hamstring.

Hij was net terug van zijn beenbreuk en die spierblessure viel hem daarom zwaar. "Na mijn beenbreuk lukte het om positief te blijven. Ik kon me erbij neerleggen en de revalidatie ging goed. Maar die tweede blessure zat me echt dwars. Ik had de weg omhoog weer gevonden. Ik speelde weer hele wedstrijden, maar dat werd ineens afgebroken. Dat was een enorme teleurstelling."

Wijnaldum speelde door die blessures slechts 773 minuten in de Serie A. "Alles bij elkaar heb ik een kleine vier maanden kunnen voetballen. Verder heb ik alleen maar gerevalideerd dit seizoen. De afgelopen jaren heb ik weinig blessures gekend. Dit is de andere kant van de medaille."

'Klaar voor een mooi toetje'

Dat Wijnaldum dit seizoen weinig gespeeld heeft, betekent ook dat hij nog vrij fris is aan het einde van een lang seizoen: "Ik was soms vermoeid na een lang seizoen en dan konden de laatste wedstrijden met Oranje zwaar zijn. Nu had het seizoen van mij nog veel langer mogen duren. Ik ben heel blij met deze interlands."

"Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor om twee keer negentig minuten of langer te spelen", zegt Wijnaldum. "Ik kijk uit naar deze wedstrijden. Vier jaar geleden haalden we de finale, maar verloren we van Portugal. Hopelijk kunnen we de Nations League nu wel winnen."