Wijnaldum: 'Men mag ook kritisch zijn'

Max Max
06 jun. 2021, 21:57
06 jun. 2021, 21:57
© IMAGO

Aanvoerder Georginio Wijnaldum zag zijn team vanavond met 3-0 winnen van Georgië. Het zag er een stuk beter uit dan tegen Schotland afgelopen woensdag, maar het moet volgende week nog een stuk beter tegen Oekraïne.

Wat zag Wijnaldum vanavond tegen Georgië? "Dat we een overwinning hebben geboekt en dat het bij vlagen goed ging. De dingen die we tegen Schotland fout deden, gingen vandaag wél goed. Alleen op het einde van de eerste helft maakten we een paar foutjes, waardoor zij kansen kregen. Maar in de tweede helft zijn we niet in problemen geweest. Je weet dat het op kleine dingen bepaald kan worden, dus moeten we de risico's minimaliseren. Daar moeten we hard aan werken."

Wijnaldum vond de kritiek van de mensen op Oranje terecht afgelopen week: "We hebben erover gesproken. We weten dat de media kritisch is, dat Nederland kritisch is. Maar ik heb ook tegen de jongens gezegd: dat mag ook wel, als je zo speelt zoals wij tegen Schotland speelden. Daar moet je dan niet voor weglopen. Het moet niet zo zijn dat je alles aanneemt wat ze zeggen, we moeten ook het vertrouwen hebben om het beter te doen. En dat hebben we gedaan. Wedstrijden zoals deze zijn goed om je klaar te maken voor het EK."