Wijnaldum, trotse aanvoerder van Oranje

Max Max
01 jun. 2021, 08:53
01 jun. 2021, 08:53
© ProShots

Georginio Wijnaldum zal Oranje komende weken als aanvoerder leiden. Hij is trots dat hij als aanvoerder van het Nederlands elftal op het EK zal staan. "Natuurlijk doet me dat wat", aldus Gini.

Wijnaldum, inmiddels 30 lentes jong, zit in een nieuwe fase van zijn carrière: "Ik ben wel op een leeftijd gekomen dat ik meer met de ploeg bezig ben. Ik kan ook mezelf blijven in deze rol. Ik vind ook dat we meer aanvoerders hebben. Als je ziet hoe Memphis met de ploeg bezig is", zegt Wijnaldum over zijn teamgenoot, waarmee hij een goede klik heeft in en buiten het veld. "Hij is voor mij ook een aanvoerder."

Er zijn er echter meer volgens Wijnaldum: "Net als Matthijs de Ligt en ook Marten de Roon. Mensen kunnen niet in onze kleedkamer kijken. Daarom is het misschien verrassend dat ik De Roon noem."

Natuurlijk zal het gemis van Virgil van Dijk te voelen zijn: "Hij is in alles onze echte aanvoerder. Hij is groot en sterk en heeft echt de uitstraling van een aanvoerder. Kevin Strootman was ook een echte aanvoerder. Op jonge leeftijd al."

Lees meer over:

Georginio Wijnaldum WK 2022