'Wijnaldum wil weer middenvelder zijn'

Max Max
07 okt. 2020, 08:55
07 jun. 2024, 12:41
© IMAGO

De laatste keer dat Georginio Wijnaldum het Oranje shirt aantrok stond hij ineens rechtsvoor. Niet bepaald een plek waar hij graag wil staan, zo zei hij tegenover AD Sportwereld: "We hebben met de nieuwe bondscoach nog niet over posities gesproken. Ik heb ook nog niet één op één met hem gezeten. Ik werd daar opgesteld, dus ging ik daar spelen. En dan doe ik ook gewoon mijn best. Elke speler heeft een voorkeur waar hij wil spelen. Ik speel het liefst op het middenveld.”

Wijnaldum ontmoette en sprak maandag voor het eerst zijn nieuwe bondscoach Frank de Boer: "Het ging er onder meer over hoe hij denkt over voetbal. Hij gaf aan waar we ons nog in kunnen verbeteren en zei ook wat goed ging. Het was positief."

Mohamed Ihattaren is er helaas niet bij, zo vindt Wijnaldum. De jonge PSV'er maakt een lastige periode door en Wijnaldum had hem graag geholpen: "Wij lezen natuurlijk alles in de media. Ik weet niet wat waar is. Mo is een hele goede jongen, ik heb hem vorige keer voor de eerste keer ontmoet. Ik had hem nu advies kunnen geven en kunnen zeggen hoe ik tegen de situatie aankijk. Jammer genoeg is hij er niet bij."

Lees meer over:

Georginio Wijnaldum WK 2022