Nederlandse handballers voor derde keer naar WK na zege

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 mei 2024, 18:33
12 mei 2024, 18:33
© IMAGO

De Nederlandse handballers doen begin 2025 mee aan het WK in Kroatië, Denemarken en Noorwegen. Het team van bondscoach Staffan Olsson moest zondag tegen Griekenland de nederlaag, 31-27, uit het eerste duel wegpoetsen door met minimaal vijf punten verschil te winnen en zo geschiedde: 31-25.

Rutger ten Velde was met zeven treffers de topscorer. Bobby Schagen en Niels Versteijnen scoorden ieder zes keer. Door de zege op Griekenland is de ploeg van Olsson zeker van het WK, dat van 14 januari tot en met 2 februari 2025 plaatsvindt. De gastlanden zijn al geplaatst, evenals EK-winnaar Frankrijk, Zweden en Duitsland.

Handballers verslaan Griekenland en mogen naar WK

Bij het toernooi over acht maanden zal Olsson wel hopen op een completere selectie. Oranje werd de laatste maanden opgezadeld met een fiks aantal blessures. Doelman Bart Ravensbergen, Samir Benghanem, Kay Smits, Thomas Houtepen en Tom Jansen zijn nog lange tijd uitgeschakeld.

Lees ook: PSV-uitblinker krijgt slecht nieuws van Koeman

Het wordt voor de handballers de derde deelname aan het WK. In 1961 was Oranje er voor het eerst bij en bij het mondiale toernooi van vorig jaar in Polen en Zweden kreeg Nederland een wildcard. Nederland, dat er ook bij was bij de afgelopen drie EK's, eindigde vorig jaar als veertiende op het WK.

Lees meer over:

Nederland