Nederland - Ecuador Oefenwedstrijden 2014

Nederland - Ecuador wordt op zaterdag 17 mei gespeeld in de Amsterdam ArenA. De oefenwedstrijd Nederland - Ecuador is het eerste oefenduel voor het WK 2014.

Tegenstander
Ecuador
Wedstrijdtype
Oefenwedstrijd
Periode
Oefenwedstrijden 2014
Wedstrijddatum
17 May 2014
Tijdstip
20:30 uur
Stadion en plaats
Johan Cruijff Arena, Amsterdam
TV-commentator
Leo Oldenburger

17 May 2014

Nederland - Ecuador

1 1

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

De wedstrijd Nederland – Ecuador is op zaterdag 17 mei 2014 de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië. Het Nederlandse elftal neemt het in de Amsterdam Arena op tegen Ecuador, de Zuid-Amerikaanse ploeg die ook aanwezig zal zijn op het WK 2014 en speelt in poule E met Zwitserland, Frankrijk en Honduras.

Nederland speelde pas een keer eerder tegen Ecuador. In 2006 werd Nederland – Ecuador 1-0 in de Amsterdam ArenA, waar de oefenwedstrijd nu ook gespeeld wordt. Marco van Basten was destijds de bondscoach van het Nederlands elftal en Dirk Kuyt maakte het enige doelpunt in de ArenA in de 48e minuut.

Ecuador, met trainer Reinaldo Rueda aan het roer, plaatste zich voor het WK door als vierde in de poule te eindigen in de Zuid-Amerikaanse zone. Daarmee liet het Uruguay achter zich, dat uiteindelijk via de Play-offs alsnog een plaats op het eindtoernooi bemachtigde.

Nederland – Ecuador is ook voor de Zuid-Amerikaanse ploeg het eerste oefenduel op jacht naar WK-succes. Sterspeler van Ecuador is Luis Antonio Valencia, verder kennen jullie wellicht oud PSV’er Edison Méndez en Renato Ibarra van Vitesse nog. Na het duel met Ecuador speelt Nederland ook nog tegen Ghana en Wales voorafgaand aan het WK in Brazilië.

Klik hier voor het complete WK speelschema.

Statistieken

Laatste wedstrijd
25 November 2022: Nederland Ecuador 1 - 1
Gewonnen
1x
Verloren
0x
Gelijkspel
2x

Selectie

Dit is de selectie van Nederland – Ecuador van 17 May 2014.

Keepers

Verdedigers

Middenvelders

Aanvallers

Coaches

Danny Blind

Portretfoto Danny Blind Nederlands elftalAssistent

Laatste nieuws